Haber
2020-03-28 09:25:53
BURSA 1 NOLU ŞUBE MART AYI İL DİVAN TOPLANTISINI VİDEO KONFERANSLA YAPTI

EBS Bursa 1 Mart (2020) ayı il divan toplantısını koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle video konferans ile yaptı. Toplantıya şube yönetimi ve ilçe başkanları evlerinden video konferans yöntemiyle katıldı.

Şube başkanı Ramazan Acar’ın açış konuşmasıyla başladı.

Koronavirüs salgınının neden olduğu olağanüstü bir dönem yaşandığını vurgulayan Acar, “Artık birçok konunun yeniden tartışıldığı bir sürece girmiş bulunuyoruz. Biz, bu noktada üretilen korkulardan ziyade gerçekliği rasyonel bir şekilde karşılamamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Sağlık sistemi, ulusal hükümetler sistemi ve üçüncü olarak ta sosyal taban (halk)’ın olup bitene nasıl tepki vereceği gibi küresel ölçekte test edilmektedir diyen Acar, “Vatandaşlarımızın kendi bireysel tedbirini aldığı zaman riskin azalacağını, süreci daha hızlı ve kolay atlatacağımızı görüyoruz. Tedbirler alınırken, kimsenin mağdur olmaması için gereken hassasiyet gösterilmelidir. Olağanüstü dönemlerin olağanüstü mevzuatı olur. Bu olağanüstü süreçte biz de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Genel Merkezimiz Ankara’da bulunan misafirhanemizi sağlık çalışanlarının istifadesine sunduk. Bilim ve Sanat Eğitim merkezlerinde ve meslek liselerinde üretilen yüz koruyucu siperlerden 20 bin adet, koruyucu maskelerden de 30 bin adet olmak üzere toplamda 50 bin ürünün maliyetini Genel Merkezimiz üstlenerek sağlık çalışanlarına dağıtılmasını sendika olarak destekledik. Bu tedbirler alınırken, fiilen derse giremediği için tek gelir kaynağı olan ders ücretini kaybeden ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticileri de unutmadık, Genel Merkezimiz tarafından taleplerimizi yetkililere ilettik. Ayrıca ihtiyaç olduğunda hemen devreye koymak için şube olarak eğitim çalışanlarından vefa grupları gönüllü listesi oluşturmaya karar verdik.

Birlik, beraberlik ve dayanışmaya daha fazla önem verilmesi gereken bu dönemde kılık ve kıyafet üzerinden ayrıştırıcı dil kullanan gazeteci kılıklı trollere karşı teşkilat olarak tepkilerini ortaya koyduklarını, hukuki girişimlerde bulunduklarını ifade eden Acar, “Milleti kategorize eden her türlü yaklaşıma karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Ramazan Acar’ın ardından söz alan ilçe başkanları gündeme ilişkin görüş ve önerilerini dile getirirken, şube başkan yardımcıları da kendi alanlarıyla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdiler. EBS Bursa 1 Nolu Şube olarak daha önceden esnek çalışmaya geçilmişti, tedbiirleri daha da sıkılaştırarak koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle evde kalma tedbirleri kalkıncaya kadar her kademedeki yönetim toplantılarının video konferans yöntemiyle yapılmasına karar verildi.

Konuşmalar sonunda sorulan sorulara Acar’ın cevap vermesiyle toplantı son buldu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen