Haber
2014-04-19 09:16:16
Biz değerler ekseninde sendikacılık yapıyoruz

Biz değerler ekseninde sendikacılık yapıyoruz

Sendikamızın kurulduğundan yani 22 yıldan bu yana değerler ekseninde mücadele verdiklerini belirten Şeker, “Biz değerler ekseninde sendikacılık yağıyoruz. Önemli olan değerlerimizdir, fikirlerimizdir. Kim ne derse desin, değerlerimiz ekseninde hareket edeceğiz. Bu ülkede yüz yıllık ezilmişlik, baskı dönemi artık sona ermiştir. Gelinen noktada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İcraat yerine laf üretenler

İcraat yerine laf üretenlerin Eğitim-Bir-Sen’in ek ödemeyi alamayacağını dillendirdiklerini hatırlatan Şeker, şöyle konuştu: “Ek ödemeyi söke söke alacağız dedik ve aldık. Ek ödeme üzerinden namus pazarlayanların ahlaksızlığı ortaya çıktı. Ağız değiştirdiler. Şimdi 175 TL taban aylığı eleştiriyorlar. Siz değil miydiniz, ‘taban aylığa 10 TL verin, sözleşmeyi imzalayalım’ diyen. 2014 yılında bir öğretmenin maaşına net 273 TL zam aldık. Bu yaklaşık yüzde 14 zam demektir.  4/C’liye yüzde 50 zam aldık. Eğitim-öğretim hazırlık ödeneğini önümüzdeki yıldan itibaren 940 TL’ye çıkarttık. Bu kazanımların altında sizlerin emeği, alın teri var. Peki, şimdi onlara sormak lazım, yıllarca yetkili olduğunuz halde eğitim özelinde ne aldınız? Koskoca bir hiç, sıfır kazanım. Biz ise yetkili olduğumuz son iki yılda, biri mutabakatsızlıkla, diğer mutabakatla sonuçlanan iki toplu sözleşmede eğitimcilere özel 18 kazanıma imza attık.”

Ülke genelinde yetkiliyiz yerelde de yetkiye az kaldı

Eğitim-Bir-Sen olarak, zalimlerin yanında yer almayan, hep milletin yanında olan bir teşkilatız. İnsanı yok sayan anlayışa karşıyız diyen Şeker, şunları söyledi: “Emeğimizi sömüren dünya düzenine isyan ediyoruz. İnançlarımızı hapseden baskılara baş kaldırıyoruz. İnsanca yaşamak için her şeyi göze alıyoruz, hakça paylaşmak için bedel ödüyoruz, inançlarımızla var olmak için kavga veriyoruz. Yeni yetişen neslimizi, her sayfası insanlık kokan tarihimizle, değerlerimizle yeniden buluşturacağız. İkiyüzlü Batı medeniyetinin sahte yüzünü açığa çıkaracağız. Ülkemiz insanının hayallerine, içimizdeki taşeronların kullanılarak operasyon yapılmasına izin vermeyeceğiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen