Haber
2019-11-20 09:24:39
BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim Bir Sen, Genç Memur Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin Bursa Müdürler tanıtım toplantısı BKM Özlüce şubesinde gerçekleşti. Bursa'da üçüncüsü gerçekleşecek olan projeye ilimizdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler ve her okuldan seçilen danışman öğretmenler katılacak. Proje tanıtım toplantısına EBS 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Genç Memur Sen Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Maksut Ali Atamer, EBS 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi ve proje koordinatörü Remzi Ayaz, BKM(Bursa Kitap Merkezi) Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Bingölbalı ile okul müdürleri katıldı.

Programda konuşan EBS 1 Nolu Şube başkanı Ramazan Acar, sendika olarak sadece çalışanların özlük hakları noktasında değil aynı zamanda gençlerimizin bilinçlenmesi noktasında da faaliyetler düzenlediklerini, konfederasyonumuzun gençlik yapılanması olan Genç Memur Sen'in Bursa'da düzenlediği faaliyetlere büyük önem verdiklerini, projeye destek olan BKM şubelerinin de büyük bir örneklik gösterdiğini vurgulayarak projede emeği ve katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Projenin sponsoru olan BKM Yönetim Kurulu Kutbettin Bingölbalı da yaptığı konuşmada imkanı olmayan öğrencilerin kitapla tanışması noktasında iki yıldır "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesine destek sağladıklarını ve bundan sonra da ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Hali hazırda Avrupa'nın en büyük kitap evi olan BKM'nin hedefleri arasında dünyanın en büyük kitabevini kurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Okul Müdürlerine proje hakkında bilgi verilen toplantıda Genç Memur Sen ve Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen projenin gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve sendikal teşkilatlanmanın imkanlarından istifade ederek daha fazla gencimize ulaşmak olduğu vurgulandı. Toplantıda Okul Müdürlerimiz de proje çerçevesinde görüş ve önerilerini paylaştılar.

Bir Bilenle Bilge Nesil Projemiz önümüzdeki haftalardan itibaren ilimizde bulunan liselerde gönüllü danışman öğretmenler ve yüzlerce öğrencinin katılımıyla başlayacak. Proje çerçevesinde her ay öğrencilere kitapları BKM sponsorluğunda ücretsiz olarak dağıtılacak. Her ay okunan kitaplara dair kompozisyonlar danışman öğretmenlerin gözetiminde yazılarak komisyona teslim edilecek. Her ayın yazılan kompozisyonları arasından dereceye giren öğrenciler toplu ödül töreni ile ödüllendirilecek. Projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen