Haber
2015-11-24 08:17:42
BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE BURSA'DAN DESTEK.

BAYIRBUCAK TÜRKMENELERİNE BURSA’DAN DESTEK

NUMAN ŞEKER: “RUSYA’NIN SURİYE’DE NE İŞİ VAR ?”

YUNUS EMRE ALTUNTAŞ: “İNSANLIK BİR OLURSA, ZULÜM YERLE BİR OLUR"

 

      Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde Orhangazi Parkı’nda gerçekleştirdiği eylemle Rusya’nın Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırıları kınadı.

          Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Rusya’nın Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılara sessiz kalmadı. Bursa’da Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı’nın organize ettiği eylemle Rusya’nın Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılar protesto edildi. Çok sayıda sendika üyesi; ellerindeki ‘Zalim Rusya Suriye’den defol! Bayırbucak sahipsiz değildir’ yazılı dövizlerle ve açtıkları pankart ile ‘Yaşasın insanlık, kahrolsun katiller’, ‘Yaşasın, zalimler için cehennem’ sloganlarıyla eyleme destek oldu.

 

NUMAN ŞEKER: “RUSYA’NIN SURİYE’DE SOYDAŞI MI VAR?”

           “Rusya’nın Suriye’de ne işi var”  Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Rusya’nın Suriye’de soydaşı mı var? Rusya’nın Suriye’de dindaşı mı var? Rusya’nın Suriye ile sınırı mı var? Bunların hiçbirisi yokken zalim Rusya, Suriye’de ne arıyor? Ne işi var? Onun için bu katliamı dikkat çekmek için Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı  Genç Memur-Sen öncülüğünde kitlesel basın açıklaması yapıyoruz” dedi.

 

ŞEKER: “FRANSA’DA YAPILAN SALDIRILARDA AYAĞA KALKAN DÜNYA, YİNE SESSİZ”

              Dünyanın yine katliamlara sessiz olduğunu belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Türkmen Dağı’ndaki Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimiz 35 bin kardeşlerimiz Rusya uçakları ile katliama maruz bırakılıyor. Fransa’da insanlar katledilince dünya ayağa kalkıyor ama katledilenler ve şehit edilenler Müslümanlar olduğunda ise sessizliğe bürünüyor. Bizim artık dünyadan bir beklentimiz yok. Biz yine yiğit düştüğü yerden kalkar misali 78 milyon necip milletimize Türkiye’deki siyasal iktidara, sivil toplum kuruluşlarına ve odalara sesleniyoruz. 78 milyon olarak ayağa kalkmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

ALTUNTAŞ “ZALİM RUSYA’YI, KATİL ESED’İ LANETLİYORUZ”

            Bayırbucak’ta, Türkmen Dağı’nda, Suriye’de olanlardan ‘bize ne’ denilemeyeceğini ifade eden Yunus Emre Altuntaş, “Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya’nın zulmüne terk edilemez” dedi. Genç Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bir araya geldiklerini belirten Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş, “Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ’le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya’nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran’ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya’yı, Katil Esed’i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

ALTUNTAŞ: “KAN VE GÖZYAŞINA EL BİRLİĞİYLE SON VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

            Açıklamasında uluslararası toplumu; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet eden Yunus Altuntaş, “Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz.  Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter. Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir. Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, alevi diye kamplara ayrılmaz, dindarlık noktasında buluşursak; Ortadoğu’da insanlar petrolden daha değerli hale gelir. Sömürü biter, emperyalist şebeke bölgeyi terk eder” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen