Haber
2013-11-26 08:15:58
Bakan Yardımcısı Halil Etyemez Eğitim Bir Sen Bursa Şubesini Ziyaret Etti

Bakan Yardımcısı Halil Etyemez Eğitim Bir Sen Bursa Şubesini Ziyaret Etti

Çalışma Ve sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu Eğitim Bir Sen Bursa Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette Memur sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Numan Şeker, Başkan Yardımcıları Ramazan Acar, Mustafa Sarıgül, Ersen Çetiner, Ali Ağaoğlu ve Memur Sen’e bağlı diğer sendika başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Halil Etyemez, “ülkemizde her şey yukarıdan aşağıya doğru gerçekleştirildiği için toplumda tam manasıyla içselleştirilmesi mümkün olmuyor. Bu nedenle toplumun demokratik refleksleri yeterince gelişmiyor. Kozasından yardım edilerek çıkarılan kelebeğin uçamadığı gibi. Zihniyet değişimi çok önemlidir ancak bunun için zaman gerekir. Zihniyet değişimi hemen bir çırpıda olması mümkün değildir. Sürekli eleştirmek değil yeri ve zamanında etkili olacak eleştiri yapmak önemlidir. Sürkeli yapılan şey etkisini kaybediyor. Sendikalarında yeni nesil politiklar geliştirmezsi gerekir. Çünkü artık dünyada ücret sendikacılığı, sınıf sendikacılığı yerini hizmet sendikacılığına, toplumsal sendikacılığa bırakıyor. Bu değişimi sendikaların kaçırmaması lazım. Bir başka çalışanla kıyas yaparak hak istemek sendikal açıdan ne kadar doğru” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Numan Şeker ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve “Karar vericiler ve karar alma süreçleri çok önemlidir. Hangi kriterlere göre karar alındığı, olası sonuçlarının neler olabileceği öngörülebilmelidir. Bu da tecrübe ve birikimle olur. Yetişmiş insan çok önemlidir, dolayısıyla kurumların da yetişmiş adamı olması çok önemlidir. Sosyal politikayı üretecek brokrasimiz henüz çok gelişmiş değil” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen