Haber
2016-03-08 08:18:28
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMAMIZ

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

NUMAN ŞEKER: “TOPLUMUN GERÇEK MİMARI KADINLARDIR”

                 BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sendika binasında Kadın Kolları’nın öncülüğünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında ilk ve ortaokul öğrencilerinin Doğu ve Güneydoğu’da şehit olan polis ve askerler için yazdıkları mektupların bir kaçı miniklerce okunarak postaya verildi.      

 

          8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi bütün bireylerin bir günü indirgenerek kutlanmasını sendika olarak değerler noktasında kabul etmediklerini hatırlatan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Türkiye’de ve dünyada kadının şiddete uğradığı, darp edildiği, tacize uğradığı, eşi tarafından öldürüldüğü, dövüldüğü bir dünyada kadınlarımızın haklarının ne kadar savunduğumuzu ne kadar yerine getirdiğimizi de zaten pratikte de görüyoruz. 8 Mart’ta dünyada kadınları hatırlayacaksınız. 9 Mart’ta 10 Mart’ta ne olacak? Kadınları hatırlamayacak mısınız” dedi.

 

NUMAN ŞEKER: “1 GÜN DEĞİL 365 GÜN HATIRLANMALI”

             Dünyada hangi alanda bir başarı isteniyorsa o başarının arkasında değil, yanında bir kadın olduğunun altını çizen Başkan Numan Şeker, “Nerede başarılı bir başbakan ya da cumhurbaşkanı varsa yanında bir eşi vardır. Toplumun gerçek mimarı da kadınlardır. Dolayısıyla biz Türkiye’nin en büyük sendikası Memur-Sen olarak kadınların sadece bir gün değil; her gün hatırlanması ve ellerinin öpülmesi gerektiğini savunuyoruz. Çünkü her zaman kadınları cennetin ayakları altına serildiği bir anlayış içerisindeyiz. Şiddete maruz kalmadığı, haklarının sonuna kadar verildiği günleri görmek dileğiyle kadınlar gününü 365 gün olarak hatırlayacağız” diye konuştu. Bazı siyasi partilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hazırladıkları kutlama afişlerine de dikkat çeken Başkan Numan Şeker, “Kadını sadece cinsel obje olarak gören dünya metaı olarak algılayan bir anlayışla ile bazı partiler, güya kadının haklarını savunmak için ortaya çıkıyorlar. Bunu da kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

NERİMAN TOK ÇOKGEZER: “KADIN HİÇBİR İDEOLOJİNİN NE ARACI NE OYUNCAĞIDIR”

             Kadının hiçbir ideolojinin aracı ve oyuncağı olmadığını belirterek basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer, “Kapitalizm, kurnazca sürdürdüğü algı operasyonlarıyla iliklerine kadar sömürüye ve pazarlamaya elverişli hale getirdiği kadını ‘özgürlük’ yalanıyla aldatmayı sürdürebilmektedir. Son tahlilde kadına cinsel bir obje olmanın ötesinde anlam yükleyemeyenler, ona tarihinde en aşağılık muameleyi reva görmüşlerdir. Kadının maddi-manevi tüm varlığı, sömürü, istismar, yağma, talan ve kazanç alanına dönüştürülerek hiçleştirilmiş, aşağılanmıştır. Bizim değer dünyamızda kadın hiçbir ideolojinin ne aracı ne oyuncağıdır. Kadın yaşamın ana öğesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır. Evde, sosyal ve kültürel hayatta kadın her türlü kültürel varlığın yüklenicisi olmuştur” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Böyle bir günü, kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak görürken, kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlayışı da sağlıklı bulmadığımızı belirtiyor; başta kadın çalışanlar olmak üzere, bütün kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle bir defa daha kutluyoruz.”

 

MİNİKLER ŞEHİT POLİS VE ASKERLERİ UNUTMADI

             Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak Doğu ve Güneydoğu’da şehit olan asker ve polislerin eşleri ve anneleri için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bursa’daki ilk ve ortaokul öğrencilerinden mektup yazmalarını istediklerini ifade eden Başkan Numan Şeker, Çocuklarımızın içlerinden gelerek saf duygularla yazdıkları mektupları da inşallah bu vesile ile Bursa’mızın simgesi olan kestane şekerleri ile birlikte operasyonların yapıldığı ilçe emniyet müdürlerine ve garnizon komutanlıklarına yollayacağız” dedi. Konuşmaların sonunda Nedim Öztan İlk Okulu 4. sınıf öğrencisi Zümra Kaya, basın toplantısında polis ve şehit askerler için yazdığı mektubu simgesel olarak okudu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen