Haber
2019-07-05 09:23:45
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONU İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sonu Haziran ayı il divan toplantısı Temmuz ayı ile birleştirilerek yapıldı. Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen il divan toplantısına Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube yönetimi ve ilçe başkanları katıldı.

Şube Başkanı Ramazan Acar güncel sendikal konuları değerlendirdiği açıklamasında şunları ifade etti.

Son dönemlerde merakla beklenen 2019 Yılı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme sonuçları yayınlandı, yaklaşık %70'inin kendi okullarına %20 sinin de başka okullara görevlendirildiği görüldü.

Liseye giriş sınavları da açıklandı Bursa'nın Türkiye sıralamasında 26. sıralarda olduğu görüldü, oysa Üniversiteye girişte Bursa Türkiye'de 6.sırada yar almakta, hatta sadece akademik liseler baz alındığında Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor.

İl dışı atamalarından Bursa'ya yaklaşık yedi yüz öğretmen gelmiştir ilçe bazında çalışmalar yapılmaktadır.

İmam Hatip Okullarının tercih edilme oranları hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu.

Rehber öğretmenlerin isteğe bağlı olarak gönüllü görevlendirilmeleri, zorunlu olarak görevlendirilmemesi gerektiğini bu konuda Genel Merkez nezdinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MEB uyarılarımızı dikkate alıp yanlıştan vazgeçti. Yöneticilikte 4 ve 8 yılını doldurup görevlerine devam eden eğitim çalışanlarından müdürlük sınavını kazananlar sözlü sınava müracaat edebilecekler diyen Acar, "duyarlılığı için Bakanlığımıza, ısrarlı takipleri için de Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Toplu sözleşme sürecinde hazırlık amaçlı yapılan çalıştaylar değerlendirildi.

Yerelde  ve genelde eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının konuşulduğu il divan toplantısı ilçe başkanlarının eğitim yılı sonu değerlendirmeleriyle son buldu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen