Haber
2013-05-06 09:15:36
2013-05 İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, son bir aylık sendikal gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu. Antalya’da yapılan memur-sen başkanlar kurulu toplantısı hakkında bilgi veren şeker, 1 Mayıs Çanakkale mitinginin kararının bu toplantıda alındığını ifade etti. Toplantının çok yoğun ve verimli geçtiğinin altını çizdi.

Bursa’nın 30 otobüsle yaklaşık bin 300 kişi olarak katıldıkları Çanakkale mitinginin anlamlı olduğunu vurgulayan Şeker, bu tür kalabalık organizasyonlarda meydana gelen bazı hataların ve sorunların büyütülmemesi gerektiğini, hatalardan ders çıkararak bir daha tekrarlanmamasının önemli olduğunu vurguladı.

Aktif Eğitim Sen’in fesih kararı yazısının il Milli Eğitime ulaştığının ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de okullara yazı gönderdiğinin ve Aktif-Sen üyeliklerinin 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla otomatik olarak düştüğünün dolayısıyla istifa etmesine gerek olmadan üye yapılabileceklerinin bilgisini verdi.

Serbest kıyafet eyleminin devam ettiğini bazı küçük sorunlar dışında önemli bir sorunun olmadığını hükümetin yönetmeliği değiştirinceye kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti.

63 akil adamdan sadece Memur-Sen’in açılım ile ilgili rapor yayınladığını vurgulayarak dün Bursa’da Almira otelde yapılan akil adamlar toplantısına da değinen Şeker, 700 bin üyesi olan bir örgüt olarak ülkenin sorunlarına bigâne kalamazdık dedi.

15 Mayıs mutabakat sürecinin de konuşulduğu il divan toplantısı ilçe temsilcilerinin değerlendirmesinin ardından sona erdi.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen