Bursa 1 Şubesi

İnegöl Temsilciliği bayanlar komisyonundan seminer

Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilciliği Bayan Kolları tarafından 'Planlı Hayat' konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Akademisyen Dr. Nesrin Bulut, her şeyin hayalle başladığını söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hotel Park İnegöl'ün Çok Amaçlı Salonunda Akademisyen Dr. Nesrin Bulut'un konuşmacı olarak katıldığı seminere, Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş, Kadın Kolları Başkanı Gülşen Çekmez ile üye bayanlar katıldı.

Serbest Kıyafet Eylemini Tekrar Süresiz Olarak Başlattık

Seminer öncesi bir konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Gülşen Çekmez, "Eğitim Bir-Sen olarak kurulduğumuz ilk günden beri sendikacılık anlayışımızdan ve duruşumuzdan taviz vermedik. Öğretmenlerin özlük ve özgürlük mücadelesi kapsamında, çalıştığımız okul ve kurumlarda serbest kıyafetlerle derslere girerek, darbe ürünü olan kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ettik. 18 Mart 2013 tarihi itibariyle serbest kıyafet eylemini tekrar süresiz olarak başlattık. Eylemimiz her geçen gün daha da büyüyerek devam etmektedir. Sosyal ve kültürel alanda çeşitli etkinlikler düzenleyerek, İnegöl'ün en dinamik sendikası olduk. Bu bağlamda birçok programa öncülük ettik. Bunlardan bazıları çocuk tiyatroları, tanışma yemekleri ve doğa yürüyüşleridir. İnegöl'ün tek örgütlü kadın kolları olan Eğitim Bir-Sen olarak bayanlara yönelik böyle güzel ve özel bir program düzenledik. Yararlı bir program olacağını düşünüyoruz" dedi.

Her Şey Hayalle Başlıyor

Hayatın insanları planlı olmaya ve daha çok çaba sarf etmeye ittiğini belirten Akademisyen Dr. Nesrin Bulut ise, "Biz hanımlar planlı olmak mecburiyetindeyiz. Çünkü başka türlü olmuyor, yani yetişmiyor hiç bir şey. Hayattaki bazı olaylar insanı daha planlı olmaya itiyor. Allah, hayatımızı planlamamızın önemi konusunda daha çok araştırmaya sevk ediyor. Hayat planımızda önce hedefimizin ne olduğunu saptamamız lazım. Her şey hayalle başlıyor. Bir şeyi hayal edebiliyorsak, onu gerçekleştirebilme yoluna girmiş oluyoruz" dedi.

Gözlerimizi Kapatıp Ölüm Anımıza Gidelim

Bir geminin kaptanının, bir limandan çıkarak, hedefindeki son noktaya ulaşmak için bir rotaya ve bir haritaya ihtiyaç duyduğunu örneklendiren Bulut, “Bizler de hayat gemimizin dümenini elimize alıp, hayattaki amaçlarımızı ve hedeflerimizi belirleyerek hayırlı planlar yapmalıyız. Aksi takdirde, rüzgâr nereden eserse oraya savrulur, hiç de istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bizlere verilen en büyük sermaye olan ömrümüzü nerede harcadığımızdan, hayatımız boyunca yaptığımız zerre kadar iyilikten ve zerre kadar kötülükten hesaba çekileceğiz. O halde ömür sermayemizi en hayırlı olana yatıralım ve haydi hayatımızı planlayalım. Hepimiz hayattaki en büyük amacımızı bir kağıda yazalım. Bu en büyük hedefimizdir. Bu hedefimizi her zaman aklımızda tutarak, günlük, haftalık ve aylık planlarımızı yapacağız. Şimdi gözlerimizi kapatıp ölüm anımıza gidelim. Az sonra öleceksiniz. Hayatınız bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçiyor. Neleri yapmayı ve neleri yapmamış olmayı dilerdiniz? Keşke daha çok TV seyretseydim ya da daha çok uyusaydım diye düşüneniniz var mı acaba? Bunları iyice düşündükten sonra, tekrar bu ana dönüyoruz. Rabbimiz bize bir fırsat daha verdi ve işte şimdi geriye kalan ömrümüzün ilk anlarını yaşıyoruz. İşte fırsatlar elimizde. Şimdi de on yıl sonra neleri başarmış olmak isterdiniz? Bunları hayal ediyoruz. Örneğin, Arapçayı çok iyi konuşmak ve anlamak istiyorsunuz. Bu amacınız için, bir yılda neleri yapmanız gerekir? Bunları yazın. Bu bir yıllık hedefleri gerçekleştirmek için bu ay neler yapmanız gerekiyorsa yazın. Aylık hedefleriniz için bu hafta yapmamız gerekenler ve bu gün yapmamız gerekenleri yazıyoruz. Bir günde yapmak istediklerimizi çetele olarak günleri de içeren şekilde çizelgeye yazıyoruz. Her gün çetelede yaptıklarımızı işaretliyoruz. Her ay durumumuza 10 üzerinden notlar veriyoruz ve aylık gelişimimizi takip ediyoruz. Amaçlarımızı daima yazıya geçiriyoruz. Her zaman bir defter ve kalemimizi elimizin altında bulunduruyoruz. Amaçlarımızı kağıda döktüğümüzde, beynimize de bu komutu vermiş oluyoruz. Yani yapacaklarımızı yazıyoruz, yazdıklarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.