Bursa 1 Şubesi

İnegöl Temsilciliği İşyeri Temsilcileri Ve İdarecilerle Yemekte Buluştu

Memur-sen Konferedasyon’una bağlı Eğitim-Bir-Sen İnegöl Temsilciliği tarafından geçtiğimiz Perşembe akşamı sendika üyesi okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, sendikanın işyeri temcilcilerine Safari Lokantası’nda  yemek verdi. Yemeğe Eğitim-Bir-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Şube Müdürlerinden Cavit Yakşi, Erdoğan Kızmaz, Özer Yılmaz ve işyeri temsilcileri katıldı.

İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı konuşmada sendikal gündemle ilgili açıklamalar yaptı. İnegöl’de sendikanın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sinan Aktaş: Kılık-Kıyafet özgürlüğü kapsamında sendikamızca başlatılan imza kampanyasına İnegöl olarak 20.000 civarında, Türkiye genelinde ise bu sayının 12 milyon olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz ay içinde üyelerimiz ve eğitim çalışanlarının çocukları için “çocuk tiyatrosu” tertip ettiklerini, Her ay sendikamızın Doğa Kulübü tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirileceğini, geçtiğimiz hafta bu etkinliğin ilkinin yapıldığını ifade etti. Bu etkinliğin sorumlusu olan Eyüp Köksal’a teşekkür etti. Yine 23 Mart Cumartesi günü sendikanın Kadın Kolları tarafından İnegöl Park Otel’de “Planlı Hayat” konulu seminer düzenleneceğini bu programa tüm üye kadın öğretmenlerimizin davetli olduğunu belirtti.

Sinan Aktaş konuşmanın şu şekilde sürdürdü:

“Eğitim-Bir-Sen vizyonu ve ufkunu genişleterek sendikacılık yapmaya, iletişim kuran ve toplumun tamamını kucaklayan bir anlayışı tesis ederek yoluna devam etmektedir.  Eğitim-Bir-Sen daha önce başka sendikaların yaptığı imha ve kusur arama diline tevessül etmeden, inşa ve mativasyon dilini sahiplenerek sorunları aşmanın gayreti içinde olacaktır.

Eğitim-Bir-Sen bugüne kadar ağlama, kahır, kavga sendikacılığı yapmadı, bundan sonra da yapmayacaktır. Bizim sendikacılık anlayışımız üzerimize düşeni yapmayı, çalışanların taleplerini kazanıma dönüştürmeyi, çözümler sunmayı, mahrumiyetleri ve mağduriyetleri gidermeyi, insan ve insan onurunu esas alan çalışma hayatını oluşturmayı esas alır. Bugüne kadar, bu anlayışın gereğini yerine getirdik. Sivil toplum değerlerimiz adına doğru bulduğumuz çağrıyı yaptık. Bu çağrıya uyan ve kulak verenleri takdir etmekten geri durmadık. Çağrılarımıza kulak tıkayanlara ise tepki vermekten çekinmedik. Gücümüz ve büyüklüğümüzün arka planında bu ilkeli ve kararlı duruşumuz vardır. Bu duruşumuzu idrak eden, bu idrakle “Soylu mücadelede ben de varım.” diyen 242  bin üyemizle sendikacılığa yeni bir vizyon kazandırmak, daha demokratik, daha özgür ve daha müreffeh Türkiye idealini gerçeğe dönüştürmek mücadelesine ilk günkü gibi gönülden inanıyoruz.

Kılık-Kıyafet Özgürlüğüne 12 Milyon Üç Yüz Bin İmza

Eğitim-Bir-Sen’in programında konuşan sendikanın İl Başkanı Numan ŞEKER de kılık-kıyafet özgürlüğünde kararlı olduklarını belirtti. Özellikle başörtüyü bütün kurumlarda serberst bırakılması için her platformda mücadele edileceğini belirtti. Daha önce bir günlük iş bırakma eylemi, sivil kıyafetle çalışma eylemi yaptıklarını, bunun en büyük halkasının da imza kampanyası olduğunu belirtti. Bu kampanya Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük katılımlı eylem olduğunu çünkü toplamda 12 milyon üç yüz bin imza toplanarak bu toplumun başörtü konusundaki kararlılığını gösterdiğini belirtti. Bu eyleme İnegöl 20 bin, Bursa 200 bin imzayla destek vermiştir. Başörtünün her yerde serberst olması için eylemlerinin devam edeceğini, 28 şubat zihniyetinin ürünü olan bu dayatmanın sona ermesi için 18 Marttan itibaren derslere serbest kıyafetle girme eylemi yapacaklarını söyledi. Bunun yanında öğretmenlerin ve diğer memurların özlük hakları korunması adına pek çok çalışmanın devam ettiğini, Bursa’da Okan Üniversite’sinde 150 civarıda öğretmenin yüksek lisansını sendika kanalıyla tamamladıklarını, Uludağ Üniversitesi’yle de öğretmenlerimizin yüksek lisans yapması için anlaşmak üzere olduklarını belirtti.

HABER: Uğur HORATA