Bursa 1 Şubesi

Orhangazide Eğitim Bir Sen Teşkilat Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Bursa1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar ve yönetiminin katılımıyla Orhangazi iş yeri üzerine toplantısı yapıldı.

Toplantı öncesi bir araya gelen şube yönetimi ve ilçe yönetimi sendikal konuları istişare etme ve değerlendirmelerde bulunma imkanı buldu.

Orhangazi EBS ilçe başkanı Selahattin Siyambaş ev sahibi olarak açılış konuşması yaptı. Eğitim Bir Sen'in ilçedeki durumu hakkında bilgiler aktararak değerlendirmelerde bulunan Siyambaş, ilçe olarak işyeri temsilciler (ilçe divan) toplantısını her ay düzenli olarak yaptıklarını ve bunun teşkilat bilinci için çok önemli olduğunu ifade etti.

3600, kanunu, teknik hizmetler sınıfı, eğitim öğretim tazminatı alamayanlar meselesi, pandemi süreci okulların durumu vs. hakkında açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Ramazan Acar konuşmasında şunları ifade etti ..

Genel Merkez olarak gerçekleştirdiğimiz, “Pandemi Sürecinde Okulları Güvenle Açmak: Öğretmen ve Veli Araştırmamızı” kamuoyuyla paylaştık.

Bu okullar araştırmada görülüyor ki, okullar açılmayıp uzaktan eğitim yapılması durumunda ilerde önemli ölçüde öğrencilerin geri kalacağı endişesini hem veliler hem de öğretmenler taşımaktadır.

Genel merkez bazında Millî Eğitim Bakanlığı'na başvurarak, fiilen yüz yüze eğitime geçilmesi beklenmeksizin yönetici ve öğretmenlerin ders dağılımları, 21 Eylül 2020 tarihi itibarıyla müfredatın izlendiği uzaktan eğitim faaliyetlerine başlanması konularında adım atılmasını istedik.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı 21 Eylül 2020 tarihinde başladı. Bilindiği üzre salgın süreci nedeniyle çalışma programı sadece okul öncesi ve birinci sınıfların ilk hafta bir gün, ikinci hafta iki gün şeklinde eğitim-öğretime başlaması, diğer sınıfların durumunun ileri tarihlerde kararlaştırılacağı ifade edildi.

Ancak, eğitim-öğretime başlamayan sınıflar hakkında belirsizlikler aydınlatılmamıştır. Söz konusu belirsizlik eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmenlerce eğitim öğretim faaliyetlerinin planlanmasını ve hayata geçirilmesini zorlaştırmakta, eğitim-öğretimin aksamasına neden olmaktadır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, görevlerin yerine getirmelerinde belirsizliğin giderilmesi ve eğitim kurumlarının, yönetici ve öğretmenlerin planlama yapabilmesi için Bakanlıktan somut adım atmasını, açık ve net kararlar almasını talep ettik