Bursa 1 Şubesi

İl içi mazeret talepleri de karşılanmalıdır

Millî Eğitim Bakanlığı, 2020 yaz dönemi mazerete bağlı yer değişikliği süreci kapsamında iller arası yer değişikliği talebinde bulunan ancak kontenjan yetersizliği veya farklı gerekçelerle yer değişikliği işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin mazeretlerinin bulunduğu İl Millî Eğitim Müdürlüğü emrine atandıklarını duyurmuştur.

Sendika olarak, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler karşılık bulmuş, mücadelemiz sonucunda yer değişikliği mağduriyeti yaşayan öğretmenlerimizin sorunu çözüme kavuşmuştur.

Bakanlığın öğretmenlerimizin yer değişikliği sorunlarına çözüm sağlamak amacıyla aldığı bu karar yerinde ve sevindiricidir ancak, il içinde mazerete dayalı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerimizin mağduriyeti devam etmektedir.

Sorunların çözümü için gerekli iradeyi ortaya koyan Bakanlığın aynı olumlu yaklaşımı ve inisiyatifi ilçe emri taleplerinin karşılanması noktasında da göstermesini bekliyoruz. Bakanlık, il içinde mazeretlerine dayalı olarak yer değişikliği talebi karşılanmayan öğretmenlerimizin de mazeretlerinin bulunduğu ilçe millî eğitim müdürlükleri emrine atanmalarını sağlamalıdır.