Bursa 1 Şubesi

Nesillerimizin Rehberi Necip Fazıl?ı Rahmetle Anıyoruz

Ölürken aynı ahenk, salâ sesinden sızan

Kulağıma doğduğum günde okunan ezan

Necip Fazıl Kısakürek

Hem edebiyat hem de fikir adamı olarak hayatımızda derin izler bırakan, ülkemizin karanlık yıllarını kalemi ile aydınlatan Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 37’inci yıl dönümünde Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube ailesi olarak bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Necip Fazıl, mütevazı, inançlı, azimli yapısı ve fikirleriyle ülkenin siyasi ve kültürel gelişimine öncülük etmiştir. Kendi değerlerini hiçbir zaman terk etmemiş, gençliğe bir ideal, bir düşünce aşılamıştır. Medeniyetinden koparılan, tarihi kökleri kurutulan bir milletin davasını kendisine dert edinmiş, medeniyetinin kökleriyle ilişiğini kesen zihniyete karşı direnmiştir. Bugün onun inandığı değerlerin ülkemizi daha müreffeh yarınlara ulaştıracağına yürekten inanıyoruz.

Ölüm yıldönümünün davasını anlamaya, anlatmaya ve filizlerini attığı güzellikleri devam ettirmeye vesile olması temennisiyle hayatı, fikirleri, söylem ve eylemleriyle gelecek nesillerimizin rehberi olmayı sürdüren Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i rahmet ve minnetle anıyoruz.