Bursa 1 Şubesi

16 ÜLKENİN SENDİKA TEMSİLCİSİNDEN BURSA YA ZİYARET

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube başkanı Ramazan Acar, 16 ülkeden eğitim sendikası temsilcisinin EBS Bursa Şubesini ziyaret programında yaptığı konuşmada, fikir ve tecrübe paylaşımında bulunduklarını ifade etti.

Azerbaycan, Bangladeş, Filistin, İran, Gine, Gambiya, Kamerun, Kenya, Malezya, Meksika, Moldova, Mongolia, Nijerya, Özbekistan, Sırbistan, Vietnam olmak üzere onaltı ülkeden misafir sendika temsilcilerine Tophane, Ulucami, Kapalıçarşı gibi  Bursa'nın tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

Mazlum ve mağdurların sesi olmak sendikacılığın evrensel dilidir

Merinos gönül dostlarında yapılan programda bir konuşma yapan Ramazan Acar, ortak noktada buluşarak iyilikleri toplumun tamamına yaymak gibi bir gayelerinin olduğunu belirterek, sendikacılığın da evrensel bir dile sahip olduğunu kaydetti.

Emeğin renginin dünyanın her yerinde aynı olduğuna dikkat çeken Acar, “Düşüncelerimiz, kültürlerimiz, coğrafyalarımız, ülkelerimiz farklı olabilir ama aynı işi yapıyoruz, emek mücadelesi veriyoruz. Bir araya gelip sendikal tecrübe paylaşımında bulunmak, iyi örnekleri çoğaltmak ve bunları hayata geçirmek sendikalarımızı daha da güçlü yapacaktır” dedi.

Emeğin ortak bir dil, dünyanın her tarafında geçerli bir ortak konuşma şekli olduğunu söyleyen Acar, “Bizi bir araya getiren şey aslında aynı mücadeleyi veriyor olmamızdır. Ortak noktada buluşarak iyilikleri toplumun tamamına yaymak gibi bir gayemiz vardır, olmalıdır” şeklinde konuştu.

Ten rengimiz farklı olabilir ancak ter rengimiz aynı, göz rengimiz farklı olabilir ancak gözyaşımızın rengi aynıdır

Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz farklı ülkelerdeniz fakat ortak bir faaliyeti yürütüyoruz: Emek mücadelesi. Düşüncelerimiz, kültürlerimiz, coğrafyalarımız, ülkelerimiz farklı olabilir ama aynı işi yapıyoruz, emek mücadelesi veriyoruz. Ten rengimiz farklı olabilir ancak ter rengimiz aynı, göz rengimiz farklı olabilir ancak gözyaşımızın rengi aynıdır.”

“Farklı ülkelerin sendikal tecrübeyi birbiriyle paylaşması son derece önemlidir, kıymetlidir." diyen Acar, “Bu ziyaretleşmeler devam etmelidir. Bizler sivil kuruluşlarız, emek örgütlenmeleriyiz. Bizler ülkelerimizin nefes alıp veren kısımları olmalıyız. Bu çalışmalarımız ve iletişimimiz hız kesmeden devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

Muhtemelen yakın gelecekte, sendikal hareketler çok önemli küresel direnç noktaları olacak

Acar, bizi ilgilendirmez dediğimiz birçok şey bugün bütün dünyayı ilgilendiren konular hâline geldi. Beş on yıl sonra emek ve sendikal hareket dünyadaki belki de en önemli uluslararası faaliyet özelliği durumuna gelecek. Bu tür etkinliklerin bundan sonra zorunlu olarak artacağını tahmin etmek zor değildir, emek hareketinin iletişiminin gelişerek devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Günün anısına hediyeler takdim edildikten sonra misafir sendikacılar yolcu edildi.