Bursa 1 Şubesi

KAHROLSUN ABD EMPERYALİZMİ

ABD Senatosu’nun, 1915 Tehciri ile ilgili “Soykırım” nitelendirmesi yaptığı karar tasarısını kabul etmesi, tarihin siyasileştirilmesi, hukuku bağlayan konularda seçilmişlere adeta yargılama fırsatı verdi. Bu karar, Türkiye’yi uluslararası arenada sıkıştırmak, yıldırmaya çalışmak baskı ve korku araçları ile kontrol altına almak istemesinden ileri gelmektedir.

ABD, 20 milyon civarında Kızılderili’yi derilerini yüzerek, tecavüze, açlığa ve sürgüne mahkum bırakarak katletti. Milyonlarca Kızılderili’nin başına 5 Dolar ödül koyarak, katliamı ve zulmü devlet politikası haline getirdi. Geriye kalan Kızılderilileri ise asimilasyonla, doğum kontrolleriyle, sürgünlerle yok etti.

Amerika kıtasındaki bu korkunç soykırım, ABD’nin kapitalist-emperyalist dünyanın amiral gemisi olması hasebiyle “medeni batı” tarafından görmezden gelindi.

ABD’nin İnsan’ı yok etmek istemesinin örneklerini başta; Vietnam, Afganistan, Irak, Yemen ve Suriye’de olmak üzere gördük. Bağdat’ın yok edilişini, BBC canlı yayınında gözyaşlarıyla izleyen bizlerdik. Afganistan’da binlerce Müslüman Abrams tanklarıyla bacakları ezilerek sakat bırakıldı. Örtülü operasyonlarla Yemen’de bisiklete binen çocukların üzerine bomba atan yine ABD idi. Kaç milyon İnsan’ın öldüğünü asla bilemeyeceğimiz bu savaşta, bizim için katil siluetinin ötesine geçemeyecek olan ABD’nin vahşetine boyun eğmemiz asla söz konusu olamaz.

Hakikatin bir olduğuna inanan bizler bu vesayet savaşlarında her zaman olduğu gibi devletimizin, milletimizin yanında saf tutuyoruz.

Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak Memur-Sen; bu yıldırma operasyonlarına, karartma saldırılarına her zaman olduğu gibi onurlu bir direniş gösterecek.

Mazlumların çığlıklarına sağır kalan dünyaya inat kahrolsun küresel emperyalizm, kahrolsun zalimler, kahrolsun Amerika.