Bursa 1 Şubesi

EBS KARACABEY TEŞKİLAT BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar ve başkan yardımcılarının katılımıyla Karacabey İlçe Temsilciliği teşkilat buluşması gerçekleştirdi.

Programa Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Eğitim Bir-Sen AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve İlçe yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erkan Öztürk ve Hikmet Ulga, Karacabey İmam Hatipliler Derneği (KİHMED) Başkanı Zeki Demir ve yönetimi, İHH İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman ve yönetimi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İlçe Temsilcisi Hakan Kılıç ve yönetimi ile Karacabey Eğitim Bir-Sen üyeleri katıldı.

Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Kamu çalışanlarının demokratik özlük ve ekonomik hakları için mücadele ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne kadar üyelerimizin her zaman faydasına olan işler için çalıştık, kazanımlar elde ettik. 3600 ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu özleşmelileri’nin kadroya geçirilmesi, atamalarda mülakatların kaldırılması için teklifler sunuyoruz.” ifadesini kullandı. Şube Başkanı Acar, programa katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Ali Özkan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’e, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan’a ve ilçe yöneticilerine, sivil toplum örgütü temsilcilerine, Eğitim Bir-Sen üyelerine ve misafirlere teşekkürlerini iletti.

Acar, “Sendikacılığa yeni bir soluk getiren bir teşkilat olarak, Türkiye’de bilgi, birikim, entelektüel kapasitemizle nice sorunların çözülmesinde, nice engellerin aşılmasında öncü rol oynadık, öncü olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Emperyalizm sadece bizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmiyor, fikirsel, zihinsel olarak da sömürüyor.

Dünyanın en büyük sorununun gelir dağılımındaki adaletsizlik ve buna neden olan kapitalist emperyalizm olduğunu vurgulayan Acar, “Emperyalizm sadece bizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmiyor, fikirsel, zihinsel olarak da sömürüyor. En büyük soykırımı zihinlerde gerçekleştiriyor. En büyük yıkım kültürümüzde yaşanıyor. En çok zararı aile ve toplumsal bağlar, inanç ve kültürel değerler görüyor. Bütün güçleriyle emeğimize, ahlakımıza, değerlerimize saldırıyorlar. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, bu saldırılara karşı değerlerimizi korumak için kuruldu. Biz, 27 yıl evvel çıktık şehrin meydanına ve kral çıplak dedik. O gün bugündür, krallar, diktatörler, vesayetçiler, darbeciler bizi nerede görseler ödleri kopuyor. Çünkü biz yeni bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. 27 yıllık mücadelemiz sıradan bir mücadele; tesadüfi bir çıkış, plansız programsız bir hamle değildir. Öyle olmadığı içindir ki bir fark ürettik; emeğin tarihini, emek hareketlerinin dilini, tarzını, eksenini değiştirdik. Diğerlerine göre değil, değerlerimize göre sendikacılık yaptık. Çözüm odaklı olduk hep. Sorun üreten değil, çözüm öneren; kaostan değil, çözüm ve barıştan beslenen bir anlayışla yolculuğumuzu sürdürdük, sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Biz medeniyetin, şuurun inşa ettiği pusulayız

Eylemlerle, sivil itaatsizliklerle, diyalogla vesayetin kalın surlarını yerle yeksan ettiklerinin altını çizen Acar, şöyle devam etti: “Eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin kazancına kazanç, kazanımına kazanım kattık. Millete rağmen değil, milletle birlikte, millet için çalıştık, ürettik. Türkiye ve yerküre için tarihsel şuurumuzun ürettiği bir misyon hareketiyiz. Temel gerçek budur. Biz bu ülkede bilgi, birikim, entelektüel kapasitemizle nice sorunun çözülmesinde, nice engelin aşılmasında öncü rol oynadık, öncü olmaya da devam ediyoruz. Bizim derdimiz, sorunların aşılmasında birikim ve kapasitemizden faydalanılmasıdır. Biz istiyoruz ki ülkemiz daha fazla zaman ve enerji kaybetmesin, insan kaynaklarını israf etmesin. Değerlerine sahip çıkıp, milletin kapasitesinden istifade etsin. Çünkü biz medeniyetin, şuurun inşa ettiği pusulayız. Bu pusulanın yönü sadece hakkı, hakikati, adaleti, gayreti gösteriyor.”

Kurum yöneticiliği ikincil görev kapsamından çıkarılmalıdır

“Eğitim kurumu yöneticilerinin hizmetlerine rağbet edilmesi gereken yerde onların töhmet altında bırakılmasını kabul etmiyoruz” diyen Acar, okulların temizlik, güvenlik, kırtasiye, bakım-onarım, hizmetli gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayacak, eğitimcileri velilerle karşı karşıya gelmekten kurtaracak, yöneticilerin okulun esas işlerine yoğunlaşmalarına imkân sağlayacak okul bütçesi uygulamasına bir an önce geçilmesi gerektiğini kaydetti

Acar, kurum yöneticiliğinin ikincil görev kapsamından çıkarılması, münhasır kadro verme fikrinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Yöneticilere, okullara bağış toplamamaları için baskı uygulayan idarenin, zorunlu harcamalar için kaynak üretmekten kaçındığına dikkat çeken Acar, “Ucu parasız okul-paralı okul ayrımına varan bu durum en başta eğitim-öğretime zarar veriyor. Okullarımız; okul-veli iş birliğini zedeleyen, yönetici/öğretmen ile velileri karşı karşıya getiren, yöneticileri mağdur eden, adaletsiz uygulamalara ve mağduriyetlere fırsat veren bütçesizlik sorunundan kurtarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle hedeflenen yerlere ulaşmak mümkün değildir

Öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarıyla ele alınıp kapsayıcı bir yasal düzenlemeye kavuşturulmasının artık ertelenemez bir noktaya geldiğini dile getiren Acar, mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle eğitimde hedeflenen yerlere ulaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz sahadan edindiğimiz tecrübeyi de entelektüel kapasite ve birikimimizi de en iyiyi üretmek için paylaşmaya hazırız. Hep birlikte, el ele verip mesleği bu durumda kurtarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ramazan Acar, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değinerek, “Bizler öğretmenin, öğretenin, eğitimcinin itibarının yükseltilmesini, elinin güçlendirilmesini, öğretmene el uzatmanın bedelinin ağır olduğu bir zeminin oluşturulmasını istiyor, bu anlamda yasal bir düzeneğin kurulması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Karacabey Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Gürbüz, “Karacabey’de 310, Bursa’da 12 bin, Türkiye genelinde ise 450 bini geçen üye sayısıyla eğitim iş kolunda ülkemizin en büyük sendikasıyız. Bu gurur verici eser, öğretmeninden şefine, şube müdüründen hizmetlisine, saymanından teknisyenine ve isimlerini sayamadığım tüm eğitim çalışanlarının demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer “dava adamı” şuuru içinde çalışan üyelerinin ortak eseridir.

Bu bağlamda eğitimi ve eğitimciyi ilgilendiren her konuda bize destek olan Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan’a, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Ertem İşcan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin Dingin’e destekleri ve samimiyetleri için teşekkür ederiz.

Sendikalı olmak, her şeyden önce yalnızlıktan kurtulmak, üye olunan sendikanın yüz binlerce kişilik gücünü yanına almaktır. Sendikalı olmak, örgütlü olmak demektir. ‘Çözüme ben de varım, benim de söyleyecek doğrularım var’ demektir. Yıllardır iktidarların tek başına istediği gibi belirlediği maaş artışları, sosyal ve özlük haklarının belirlenmesine kamu çalışanları sendikalar vasıtasıyla ortak olmuş, memurların taleplerinin birçoğu çetin pazarlıklar sonucu kabul ettirilmiştir. Mağdur olan üyelerimize her türlü hukuki destek sağlanmış, binlerce üyemizin mağduriyeti, sağlanan hukuki destekle çözüme kavuşmuştur.

Bu güzel misyonun temelini atarak bize miras bırakan Başta Sendikamızın Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere, teşkilatımıza emeği geçen, ter akıtan, fikri eskimeyen, yönü değişmeyen, ekseni kaymayan, terazisi şaşmayan tüm üyelerimizden, bize bayrağı devreden önceki dönem İlçe Temsilcilerimiz Sezai Şafak, İsa Aydemir, Yusuf Aka ve Atilla Baydar’dan, okul temsilcilerimizden, ilçe, şube ve genel merkez yöneticilerimizden Allah razı olsun. Ahirete göçenleri Allah rahmet eylesin. Emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve sıhhat dilerken, ilçemize yeni gelen ve ilk defa atanan öğretmenlerimize ve Milli Eğitim çalışanlarına da hoş geldiniz diyoruz. Teşkilat buluşmasına katılan tüm misafirlerimize programa katılımlarından dolayı da teşekkür ederiz.” diye konuştu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Eğitimin paydaşları olan sendikaların çalışmalarını yakından takip ediyor ve izliyoruz. Eğitimi ve eğitimciyi ilgilendiren her alanda fikirlerini önemsiyoruz. Bu anlam da Eğitim Bir-Sen’in oldukça güzel çalışmaları var. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

Son olarak konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Eğitim ve eğitimcilerimize her alanda destek olmaya çalışıyoruz. Onların gayretleri sayesinde Karacabey’imizde eğitim adına güzel işler yapılıyor.” diyerek, insana verilecek değer ile tüm dünyanın değişeceğini söyledi. Özkan, Eğitim Bir-Sen İlçe Teşkilatı programının da hayırlı olmasını diledi.

Teşkilat buluşması programı anısına Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Belediye Başkanı Ali Özkan’a tablo hediye ederken, Eğitim Bir-Sen üyesiyken bu yıl emekliye ayrılan sendika üyelerine de Belediye Başkanı Ali Özkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin tarafından plaket takdim edildi.

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Gürbüz, söz konusu bu tarz teşkilat buluşması etkinliklerini geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.