Bursa 1 Şubesi

MEHMET AKİF İNANIN HATIRASI ÖDÜLLERLE YAŞATILACAK

Fikir ve sanat hayatının önemli isimlerinden olan ve Memur-Sen Konfederasyonu’nu kurarak Türk sendikal yaşamına yeni bir soluk getiren Mehmet Akif İnan’ın hatırası, adına verilecek olan çeşitli ödüllerle yaşatılacak.

7 Güzel Adam’dan biri olarak sanat hayatının önemli isimlerinden biri olan Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın hatırası vefat yıldönümünde adına verilecek çeşitli ödüllerle yaşatılacak.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Mehmet Akif İnan Vakfı arasında düzenlenen protokole göre 2020 yılında ilk kez düzenlenecek olan Mehmet Akif İnan Ödüllerinde çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerini bulacak.

İnan’ın vefat yıldönümü olan Ocak ayında düzenlenecek ödül töreninde Başarı ve Teşvik Ödülü, Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü, Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü, Uluslararası Değer Ödülü, Üstün Hizmet Vefa Ödülü kategorilerinde toplam 5 ödül verilecek.
Mehmet Akif İnan Vakfı’nın o tarihe kadar bu kategorilerde teklifleri toplayacağı Mehmet Akif İnan Ödülleri’nin emek dünyası ve kültür sanat hayatının önemli isimlerini bir araya getirmesi bekleniyor.

Mehmet Akif İnan ödüllerine teklif nasıl sunulacak?

İnan’ın vefat yıldönümünde düzenlenecek olan ve akademisyen, yazar ve sendikacılardan oluşan bir jüri tarafından belirlenecek olan Mehmet Akif İnan Ödülleri’ne vatandaşlar da teklif sunabilecek. Mehmet Akif İnan Ödülleri adına açılan site üzerinden belirtilen kategorilerde ödül alması istenilen kişiler ve çalışmalar Tertip Komitesi’ne bildirilebilecek.

Sizler de ödül alacak kişiyi belirleyebilirsiniz. Çalışmalarını ve faaliyetlerini önermek istediğiniz ismi aşağıdaki linke tıklayarak bildirebilirsiniz.


Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız