Bursa 1 Şubesi

EBS GÜRSU İLÇE YÖNETİMİNDE İLÇEDEKİ TÜM ÖĞRETMENLERE GÜL HEDİYE EDİLDİ

Eğim-Bir-Sen Bursa 1 nolu şube başkanı Ramazan Acar ve başkan yardımcısı Mehmet Ali Akiş ile EBS İlçe yönetimi, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Gürsu ilçesi, Toki İlkokulu ve Ortaokulu ile Fazıl Hüsnü Dağlarca Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladılar, öğretmenlerimize gül hediye ederek görevlerinde başarı dilediler.

Öğretmen maaşları OECD ortalamasından oldukça düşüktür

Ramazan Acar, Türkiye’deki öğretmen maaşlarının OECD ortalamasından oldukça düşük olduğunu, OECD ülkelerinde kıdem arttıkça maaşlarda önemli bir artış görülürken, Türkiye’de ise kıdem arttıkça maaşın çok az farklılaştığını; OECD ülkelerinde kademeler yükseldikçe maaşta belirgin bir artış olurken, Türkiye’de tüm kademelerde benzer maaş olduğunu ifade ederek, “OECD ülkelerinde okul müdürlerinin fiili maaşı öğretmenlerin fiili maaşında yüzde 50 fazla iken, Türkiye’de yüzde 20 fazladır. Öğretmenler, OECD ortalamasına göre diğer yükseköğretim mezunlarının 0,88 katını alırken, Türkiye’de 0,85 katını almaktadır. OECD ülkeleri ortalamasına göre okul müdürleri diğer yükseköğretim mezunu çalışanların 1,34 katını alırken, Türkiye’deki öğretmenler 0,97 katını almaktadır. Türkiye’deki öğretmenler ve okul müdürleri OECD’deki meslektaşları ile kıyaslandığında, diğer yükseköğretim mezunlarından daha düşük maaş almaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

EBS Gürsu ilçe yönetimi tarafından ilçedeki tüm okullarda görev yapan öğretmenlerimize 1250 adet gül hediye edilerek öğretmenler günü kutlanıldı.