Bursa 1 Şubesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL KİTAP OKUMA PROJESİ İLK KİTAPLARINI DAĞITTI

2019-2020 eğitim öğretim yılı için proje kapsamında kitap okuma halkalarını oluşturan adanmış öğretmenler ile BKM özlüce de bir toplantı yapıldı.

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, "Sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla buraya toplanan öğretmen arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyoruz, projenin sürdürülebilmesi için iki yıldır sponsorluk yapan BKM yönetim kurulu başkanı Gutbettin Bingölbalı'ya teşekkür ediyoruz, “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ prensibiyle bir aksiyon hareketine dönüşen “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesini yürüten Bursa Genç Memur-Sen’e ve başkanı Yunus Emre Altuntaş'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Gutbettin Bingölbalı BKM nin kuruluş sürecinden bu günlere nasıl geldiğini özetleyerek kitap okumanın önemini vurguladı. Avrupanın en büyük kitapçısı olduklarını ancak bununla yetinmeyerek dünyanın en büyük kitapçısı olmayı hedeflediklerini, samimiyetle çalışarak bunu başaracaklarına inandıklarını ifade etti.

Genç Memur Sen Bursa Başkanı Yunus Emre Altuntaş yaptığı konuşmada proje hakkında bilgi vererek projeyi üstlenen öğretmenler ile projeye sponsor olan Gutbettin Bingölbalı'ya teşekkür etti.

10 öğrenciden oluşan öğrenci gruplarının okuyacağı ilk kitap olan Muhammed Emin Yıldırım'ın Alemlere Rahmet Hz. Muhammed kitabı öğretmenlere dağıtıldı.