Bursa 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBEDEN TEŞKİLAT EĞİTİM TOPLANTISI

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBEDEN TEŞKİLAT EĞİTİM TOPLANTISI

 

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, sendika binasında Çalışma Hayatı ve Ekonomisi Uzmanı Tarkan Zengin’in sunumuyla Teşkilat Eğitimi Toplantısını düzenledi. 

 

Teşkilatın ana omurgası olarak ifade edilen Bursa şube yönetimi ve sendika ilçe temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen Teşkilat Eğitimi Toplantısına yoğun katılım sağlandı. Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Toplu sözleşme süreçlerinde uç beylerinin dalgalanmalarda ne gibi tavır alacağı ve özellikle de sendikal aidiyet ne anlam ifade ediyor. Nerede olursak, nereye aitsek ona göre bir aidiyetimiz oluşuyor. Ama şu anda biz sendikadayız. Sendikanın ilçe başkanları, şube başkanları ve başkan yardımcıları ilçe yönetimindeki arkadaşlarımız ana omurga burada. Dolayısıyla bu süreçte sıkıntıları nasıl atlatılacağımızı, arazide nasıl cümleler kuracağımızı geçen hafta Genel Başkanımız Ali YALÇIN geldiğinde de ifade ettiği gibi ‘Biz dersimize iyi çalışırsak arazide anlatabilirsek, hiç kimse bizim karşımızda konuşamaz’ Biz anlatamadığımız ve karşı tarafın sorduğu soruya cevap veremediğimiz zaman haksız eleştirilerle karşı karşıya kalırız. Bunu aşmak adına sendikamız dijital platformlarında pek çok içerikte bilgiler mevcut. Özellikle toplu sözleşme süreçlerinde elde ettiğimiz kazanımlar noktasında dokümanlar var. Zaman zaman bunları okuyalım” dedi.

 

Numan Şeker: “Eğitimlerle Arazide Daha Güçlü Söylemlere ve Eylemlere İmza Atacağız” 

 

Eğitim toplantısının Bursa teşkilatı açısından çok verimli geçeceğine yürekten inandığını belirten Numan Şeker, “İnşallah buradan alacağımız bilgilerle, fikirlerle sendikal anlamda arazide daha güçlü söylemler, eylemler gerçekleştirebileceğiz. Bu bağlamda şahsım ve teşkilatım adına katılımlarından dolayı Tarkan Bey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Tarkan Zengin: “Sesimizi Çıkarmayı Bilmeliyiz”

 

Kriminile olmuş terör örgütleriyle iç içe geçmiş olmasına rağmen bu tür yapıların seslerinin çok yüksek çıkabildiğini hatırlatan Tarkan Zengin, “Biz her seferinde edebimizden ve hayâmızdan dolayı eyvallah diye biliyoruz. Bazen onların sözlerinden hareket ederek, kendi teşkilatlarımıza emeğimize, alın terimize haksızlık ediyoruz. Bugün bunları konuşacağız” şeklinde konuştu. 

 

Zengin: “Büyüklüğümüzü Sürdürebilir Kılmalıyız”

 

Eğitim toplantısında büyüyen teşkilatları bekleyen muhtemel riskler hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Zengin, “Dün üye bulamazken, bugün insanlar sıraya geçiyor üye olmak için. Bütün bu süreçleri nasıl yönetmeliyiz. Nitelik olarak bir milyon üyeye ulaşmış bir konfederasyon, 420 bine ulaşmış ve 50 bine doğru giden bir sendika bunu nasıl sendikal harekette niteliğe dönüştürebilir bunları konuşmamız gerekiyor. Gelecekte bizlere karşı bekleyen riskler için şimdiden ne tür tedbirler almayız bunları konuşmalıyız ki bu büyüklüğümüzü devam ettirilebilelim” dedi. Tarkan Zengin, Eğitim toplantısında hazırladığı videolar ve görsel sunumla sendika üyelerinin karşısına çıkabilecek basit problemlerde nasıl çözüme kavuşturabileceklerini anlattı. 

 

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, eğitim toplantısının sonunda Tarkan Zengin’e katılımlarından dolayı hediye takdim etti. Numan Şeker ve Tarkan Zengin teşkilat üyeleri ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.