Bursa 1 Şubesi

BAŞ TACI ÖĞRETMENLERİMİZ BUGÜN SALDIRILAN ŞAHSİYETLER KONUMUNA DÜŞÜRÜLDÜ

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Yıldırım ilçesinde Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu’nda bir bayan velinin sınıf öğretmeni ve sendikanın iş yeri temsilcisi Tolga Daştan’a yaptığı bıçaklı saldırıya tepki göstererek öğretmene sahip çıktı. Üç yıldır öğretmenliğini yaptığı öğrencisinin velisi tarafından bıçaklanmasının kabul edilemez bir durum olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgül “Meydana gelen elim olayı şiddetle kınıyor, menfur saldırıyı yapan kişinin hak ettiği cezayı alması için ilgilileri görev başına davet ediyoruz” dedi.

Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu’nda bir velinin sınıf öğretmeni Tolga Daştan’ı okula gelmeyen çocuğuna iyi davranmadığı gerekçesiyle bıçaklamasını Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgül, sendika üyeleriyle gerçekleştirdiği basın toplantısıyla tepki gösterdi. Olayın henüz ilkokul çağındaki küçük yaştaki çocukların önünde olmasının utanç verici olduğunu belirten Başkan Vekili Mustafa Sarıgül, “Aynı zamanda sendikanın işyeri temsilcisi olan Tolga öğretmenimiz 3 yıl boyunca kendisine saldıran bayan velinin çocuğunu okutmuş. Aralarında hiçbir problem yaşanmamışken, bu öğretim yılı başından bu güne değin öğrencisi devamsızlık yapan veli olayın gerçekleştiği gün öğrencisini okula gönderiyor ve kendisi de daha sonra yanına bıçak alarak okula geliyor. Henüz ilkokul düzeyinde öğrencilerin gözü önünde gözü dönmüş velisi tarafından çocuğuna iyi davranmadığı bahanesiyle bıçakla öğretmenimize saldırıyor. Kolundan bıçak darbesi ile yaralanan öğretmenimiz kendisinden uzaklaşmak isterken bel ve göğüs bölgesinden iki bıçak darbesi daha alarak yaralanıyor ve okul müdürünün odasına sığınıyor. Orada da saldırıya maruz kalınca okul aile birliği odasına kaçıyor ve kapıyı hizmetliler ile birlikte tutuyorlar. Kapıyı zorlayan gözü dönmüş veli okul müdürünü de tehdit etmekten geri kalmıyor. Polis ve sağlık görevlerine olaydan haberdar ediliyor ilgili şahıs emniyet görevlileri tarafından alınırken arkadaşımız da tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılıyor” dedi.

“BAŞ TACI ÖĞRETMENLERİMİZ BUGÜN SALDIRILAN ŞAHSİYETLER KONUMUNA DÜŞÜRÜLDÜ”
Ülkemizde ve ilimizde buna benzer olaylar birçok kere yaşandığını hatırlatan Mustafa Sarıgül “Toplum olarak dönüp kendimize şu soruları sormamız gerekiyor. Dünün eli öpülesi baş tacı olan öğretmenlerimiz neden bugün kendilerine yol gösterdiği, ışık olduğu öğrencileri ya da velileri tarafından hunharca saldırılan şahsiyetler konumuna düşürüldü. Dün toplumun erdemliler topluluğu olarak ihtiram edilen öğretmenler bugün neden sıradanlaştırıldı, hatta hedef haline getirildi. Dün ‘eti senin kemiği benim’ diyecek kadar güvenerek çocuğunu teslim edenler bugün ‘benim çocuğuma karışamazsın’ tehditleri ile öğretmenlerimizin karşısına çıkar oldu” diye konuştu.

“SEVGİ VE SAYGIYI İHMAL ETTİK” 
Yaşanan üzücü hadiselerin birçok sebebi olduğuna işaret eden Sarıgül, “Dünün eğitim anlayışını bazen haklı olarak birçok kere eleştirdik. Eskiyi kaldırdık fakat yerine yeni olanı toplum olarak hep birlikte oturtamadık. ‘Biz’ den çok ‘ben’ merkezli yaklaşımlarla çocuklarımızın egosunu yükselttik, sevgi ve saygıyı ihmal ettik, kontrol mekanizmalarını yok ettik, sonra da öğretmenden toplumun düzeltmesini bekledik. Kendi kaderine terkedilen öğretmenlerimiz bütün çabalarına rağmen selin önünden belki birilerini kurtardılar ama topyekûn kurtuluşa güç yetiremediler, yetiremiyorlar. Her geçen gün suç işleyenlerin sayısı artıyor, aileler bölünüyor, uyuşturucu ve madde kullanımı gençlerimiz arasında hızla yayılıyor, toplum olarak bir travma yaşıyoruz. Buradan çıkış da bu toplumun kararlılığı ile olacaktır” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Meydana gelen elim olayı şiddetle kınıyor, menfur saldırıyı yapan kişinin hak ettiği cezayı alması için ilgilileri görev başına davet ediyor, yaralanan arkadaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi temennisiyle kamuoyuna saygılar sunuyorum.”